«

»

sep 14

Brug af BI til nyt tag

Noget af det nyeste inden for tage – f.eks når der skal ligges et nyt tag eller laves et ordentligt tagtjek er brugen af business intelligence software. Business intelligence eller blot BI som det kaldes, er et computer program der trækker forskellige typer af data fra en data base, også kaldet et data warehouse i dette tilfælde, via nogle specifikke data mining teknikker. Ved at benytte disse data kan få et meget præcis billede af hvad der skal gøres, og ved at lave mindre justeringer på en eller flere parameter kan man se hvordan det vil påvirke det færdige tag.

Du kan læse mere om BI og business intelligence generelt herinde på danske Targits hjemmeside – Targit BI System hvor du finder forskellige typer af værktøj til BI opgaver.

Men hvorfor er Business intelligence blevet så populært inden for industri og tagtjek? En af de store grund er at mange BI systemer giver et hurtigt overblik over hvordan situtationen ser ud lige p.t. baseret på data der opdateres real time ved brug af f.eks. Targit BI system som er et advanceret business intelligence system, der kan integreres i jeres nuværende ERP system som f.eks. Microsoft Dymanics serien og dermed give jer adgang til funktioner som f.eks. reporting, analytics eller dashboard og dermed få meget mere ud af jeres data fra ERP systemet. Derved bliver det rigtigt nemt at træffe beslutninger baseret på fakta og man kan nemt og hurtigt se hvordan små ændringer vil spille ind på det store hele. F.eks. kan i oprette et dashboard hvor i konstant kan se hvor godt de forskellige produkter sælger set over de sidste 7 dage, hvilke sælgere der sælger mest og hvilke type produkter han/hun sælger flest af. Så kan alle på kontoret gå og følge med i det real time hvilket ofte er med til at skabe øget motivation og sammehørlig i en virksomhed. F.eks. kan man med et BI program finde den optimale brug af en container til sit renoverings projekter, med alt lige fra mobilkøkken til skurvogn og pavillon containere. Dette har vi skrevet en del mere om i vores nye indlæg, om brugen af container til renovering af hjemmet. De fleste kan nemlig med stor fordele, få en del ud af en sådan container til byggeaffald, frem for mange af de andre løsninger man ofte ser.

Flere og flere firmaer er gået over til at bruge business intelligence til at hjælpe med at med at træffe de helt rigtige beslutninger, og til optimere diverse former for forretningsgange.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>