«

»

sep 14

Støjhegn – Sådan undgår du støj i haven

Hører du til de mange Danskere som bor tæt på en større vej, en industrigrund eller noget andet som støjer ofte, så er det faktisk håb forude. Hvis du ikke allerede har opsat et støjhegn, så kan du med fordel overveje dette. Støj hegn, eller støjvægge som de også kaldes, er en naturlig vold af jord eller et specielt hegn som har til formål at begrænse støjen til det område det afskærmer. Et moderne støjhegn kan nemlig give helt op til 30 dB refleksion og 17 dB absorbering som støjdæmpning, hvilket kan være afgørende for om det er til at holde ud at sidde i haven eller ej. For mange kan dette gøre at de pludselig kan bruge deres have igen, eller sove bedre om natten. Du kan se eksempler på forskellige støjhegne her på http://www.ishoj-hegn.dk/dk/stoejvaegge/stoejvaegge.htm

Ishøj Hegn A/S har efter min mening nogle af de bedste støjvægge og støjhegn på marked nu om dage. Selv en lille forskel på 5 DB kan ofte høres ret tydeligt. Derfor er det med at få den bedst mulige løsning inden for støjvægge og hegn.

Eksempler på hvor et støj hegn er anvendeligt

Har du f.eks. et hus, hvor din grund ligge op til en jernbane eller motorvej, så kan larmen derfra ofte være meget generende. Det kan f.eks. gøre at man ikke kan have vinduerne åbne om natten selvom det er rigtigt varmt, eller sidde og slappe af med en god bog ude i haven. Er man i en sådan situation og ikke har nogen form for støjvægge eller støjværn, så vil man virkelig kunne mærke en stor forskel ved opsættelse af disse. Det samme er gældende hvis man har et meget gammel støjhegn, da effekten af disse er langt fra lige så god, som dem der fremstilles nu om dage.

Typer af støjhegn

Der findes en del forskellige muligheder når der skal opsættes støjværn, f.eks. kan man anlægge en jordvold som ofte kan være rigtig god til at holde larm ude, men disse kan være besværlige at lave eller man har måske ikke pladsen til det. Her kan man så i stedet vælge at benytte sig at lydhegn eller støjdæmpende hegn som kan være en rigtig god løsning til at reducere larm og støj ude fra.
Effekten af støjdæmpning kan deles op i 2 kategorier – nemlig refleksion og absorbering. Refleksion beskriver hegnets evne til at kaste lyden tilbage, hvor imod absorbering er evnen til at optage lyden iselve støjvæggen. De fleste støjhegn er ret ens, hvor forskellen er hvilket materiale de er lavet af, hvilket igen påvirker udseendet på hegnet lidt.
Jo bedre hegnet er til at dæmpe støjen, jo dyrere er det ofte. Designet og prisen spiller selvfølgelig også en rolle, så vælg ikke et hegn, du ikke syntes om, du skal se på det i flere år, så vælg et som er pænt, og vil passe i din have.

Støjhegn fra Ishøj Hegn A/S

Hvor kan man købe disse støjværn?

Simple støjværn fås ofte i de lokale byggemarkeder, men hvis man vil have noget som er lidt mere effektivt, så bør man overveje et ordentligt støj hegn, som f.eks. dem der sælges hos Ishøj Hegn A/S, et af de førende firmaer inden for hegn i Danmark. Du finder deres hjemmeside her på http://www.ishoj-hegn.dk

Er det værd at opsætte støjhegn?

I langt de fleste tilfælde kan det godt betale sig at opsætte støjhegn. Ikke nok med at det dæmper støjen udefra, og gør det mere behageligt i haven, det værner også mod vind og vejr som et hvert andet hegn gør. En af mine gode venner fik her for et par måneder siden opsat et par støjvægge i sin have, og var meget imporneret over hvor meget de faktisk hjalp. Han bor ret tæt på en skrotplads, hvor lyden af maskiner genere en del, både dag og aften. Efter han fik opsatte disse støj hegn, var larm ikke længere specielt generende, den var mere blevet en svag baggrundsstøj, som man ikke rigtigt lagde mærke til, med mindre man lytter efter.

I mange tilfælde vil man dog opleve en betydelig reducering af støjen ved at opsætte støjvægge eller værn. Så med mindre man er halvdøv, så vil det ofte være pengene værd. Om ikke andet, så for at undgå støj i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>